infoshina.ua
пошук
Пусто
Всесезонки краще зимових? Тест Auto Motor und Sport 2018

Всесезонки краще зимових? Тест Auto Motor und Sport 2018

Останнім часом намітилася тенденція пом'якшення зимового клімату в багатьох регіонах. У зв'язку з цим багато водіїв вибирають всесезонні покришки. Фахівці журналу Auto Motor und Sport вирішили з'ясувати, наскільки ж такий тип гуми відповідає вимогам зимових трас і чи може забезпечити необхідний рівень безпеки.

Учасники тесту

 

Серед випробуваних шин були моделі від Michelin, Continental, Nexen і Toyo - Continental AllSeasonContact, Goodyear Vector 4Seasons Gen-2, Michelin CrossClimate +, Nexen N'Blue 4Season, Nokian Weatherproof, Toyo Celsius, Vredestein Quatrac 5.

Випробування проходили покришки в типорозмірі 225/45 R17. Як еталон в тесті взяли участь зимові шини Continental WinterContact TS 860 і літні Continental ContiPremiumContact 5. Характеристики всесезонних покришок оцінювалися по 10-бальній системі. Тест проводився на випробувальному автомобілі Seat Leon.

Отримані результати

 

Тести в зимових умовах проводилися на полігоні в Фінляндії. На снігу кращі результати показала Contintal AllSeasonContact. Курсова стійкість і ефективність гальмування у цих покришок практично рівні зимової автогуми, а в показниках керованості вони навіть показали найкращий результат тесту.

Відмінні результати на мокрій трасі показало більшість випробовуваних моделей. На жаль, при проходженні калюж такого ефекту домогтися не вийшло. При визначенні стійкості шин до поздовжнього і поперечного аквапланування, на тлі спеціалізованих сезонних шин всесезонки виглядали не так добре.

Безпечне гальмування на мокрих і холодних дорогах дуже важливо для безпеки. Краща ефективність гальмування в мокрих умовах виявилася у справжніх зимових шин. Еластичність м'якшою суміші і більше високий поверхневий тиск більш вузького профілю дали кращий результат при низьких температурах.

На сухому асфальті кращими виявилися Vredestein Quatrac 5. Найбільш тихими стали зимові шини. В цьому плані вони значною мірою перевершили всесезонки.

Інтерес представляють результати тесту на опір коченню, де все   шини бренду Continental показали схожі результати. А очолили підсумковий протокол дисципліни всесезонки німецького концерну.

За результатами проведених випробувань перше місце за версією Auto Motor und Sport в 2018 році зайняли шини Continental AllSeasonContact. Вони показали високі результати на снігу, швидкі і точні реакції на рульове керування, а також надійні зчіпні властивості на мокрому асфальті. Серед мінусів даної моделі були названі нечітка зворотний зв'язок в сухих поворотах. Тим не менш, це не завадило покришці отримати оцінку «настійно рекомендується». Експерти також відзначили, що використовувати AllSeasonContact найкраще в холодну пору року.

Сподобалося? Поділіться з друзями.
03 грудня 2018 р.